onsdag, august 31, 2005

Vestærn, Celine og Wikimania: nytt fra blogosfæren

To nye bibliotekblogger har kommet på lufta i Norge.

Blogg og bibliotek har ønsket Opp Amaryllis! velkommen - det er bibliotekstudent Kari Frodesen og Carl Michael Bellman som står bak.

Også Vestfold hilses velkommen til blogosfæren - for nå har det gode gamle meldingsbladet Vestærn tatt jentespranget. Heidi, Rigmor, Trine og en ukjent dame ved navn Deputy skriver. Mye bra stoff fra IFLA i den første runden.

I kjølvannet av IFLA finner jeg også bloggen Tribune Libre - der en ung fransk dokumentalist - Céline Taponot - har skrevet om konferansen - med henvisning til Pliny the Younger. Verden er et hekletøy der trådene går i alle retninger ...

Celine skriver også om verdens første Wiki-konferanse - i Frankfurt 4.-8. august - og om de ti friheter som Jimmy Wales ber om:

  1. Free the Encyclopedia
  2. Free the Dictionary
  3. Free the Curriculum
  4. Free the Music
  5. Free the Art
  6. Free the File Formats
  7. Free the Maps
  8. Free the Product Identifiers
  9. Free the TV Listings
  10. Free the Communities
Wales grunnla Wikipedia. Dette er kunnskapsalmenningen som politisk bevegelse. Opp alle jordens Amaryllis!

Opp Amaryllis! vakna min lilla! Vädret är stilla, Luften sval,
Rägnbågen prålar, Med sina strålar, Randiga målar, Skog och dal.
PS. I dag - onsdag 31.8. - oppdaget jeg dessuten at Vidar Lund, styremedlem i SFP, har skrevet Bloggen hans Vidar siden april i år. Her ligger Vidars viktige forslag om bibliotekarer som redaktører - og aktive beskyttere av ytringsfriheten: Fram for bibliotekarplakaten!
***
Den nordiske bibliotekbloggportalen BIBFEEDS dekker for tida 12 norske blogger - og med Vidar blir det tretten. Det finnes sikkert flere ...