lørdag, oktober 29, 2005

Norsk taoisme høsten 2005

TAO er i dette tilfellet forbokstavene til tre norske kommuner: Trondheim, Asker og Oslo. Det de har til felles er en aktiv utforsking av hva våre nye medier kan bety for bibliotekenes lysende framtid i den norsk-europeiske globalt-digitale kunnskapskulturelle aksjonssfære.

Kort sagt:

I Asker har NBF nettopp avsluttet sitt kontaktmøte for tillitsvalgte - med et muntert kåseri (28.10.) om nye publiseringsstrategier ved forfatter, teknofrik og hovedstyremedlem Eirik Newth. Les det selv på wikien. Hvis du ikke likte det han sa, kan du bare forandre teksten ;=).

I Oslo den 9. november skal NOLUG - se deres wiki - ha ettermiddagsmøte om et stjerneskudd av netttjenester, som Google Earth - del.icio.us - Bibfeed- Flickr - m.m., m.fl.

I Trondheim 10.-11. november vil SIKT-folket snakke om Norsk Digitalt Bibliotek, blogger, podcasting, Open Source og dataspill.

***

Tid til å tenke - hjulene svinger - midtveis i løpet - fra sommerens slapphet til julas kollaps. Sånn er det hver høst og hver vår. Skal vi lære noe nytt, må det skje midt i semesteret.